Het lijkt wel of niemand meer ergens anders over kan praten. Aanstaande vrijdag gaat de iPhone van Apple in de verkoop, en de slimme rakkers van Apple hebben er een geweldige hype omheen weten te creëren. Zo staan er in de kranten tips met tactieken hoe je zeker aan het heilige apparaat kunt komen. Ga je juist naar een buurtwinkel, of ga je naar de superstore in de stad? Voor de Applestore op de hoek van Central Park en Fifth Avenue in New York zitten nu al mensen in de rij. Sommigen voor zichzelf, maar anderen worden betaald om voor iemand anders een toestel te bemachtigen.
Vandaag zijn de eerst onafhankelijke kritieken te lezen. En het het moet gezegd, de kritische tech-journalisten zijn voornamelijk enthousiast.
Jan-Kees Emmer op Twitter
Meer tweets :
woensdag 27 juni 2007
dinsdag 19 juni 2007
Hillary, Bill en de Sopranos
Het slot van de Sopranos hield miljoenen Amerikanen tot voor kort in de ban. Kennelijk ook de familie Clinton. Hillary, die het vaste voornemen heeft de volgende president van de Verenigde Staten te worden, schreef onlangs een wedstrijd uit voor een officieel campagnelied. Gisteren werd de winnaar bekend gemaakt. Niet zomaar met een kort persbericht, maar met een heuse Soprano persiflage van Hill en Bill. (filmpje) Dit alles in een knappe poging om Hillary's imago iets te laten ontdooien, want tot nu toe vinden veel Amerikanen haar een berekenend opportuniste en doen er alles aan om haar te stoppen.
UPDATE: De eerste parodie is al hier te vinden
UPDATE: De eerste parodie is al hier te vinden
Welkom in Canada
Canada is toch een heel ander land dan de Verenigde Staten. Vorige week was ik een paar dagen in Ottawa met de premier en dat beviel me zeer. Ik was met name gecharmeerd van de wijze waarop de ,,wet" met de medemens omgaat. Hoe anders dan hier in de VS. Maar goed Canada heeft dan ook niet zoveel vijanden. Hier mijn column over dit zelfde onderwerp in de krant van vandaag.
zaterdag 16 juni 2007
Rijk in Newport Rhode Island
Puisante rijkdom tref je aan in Newport Rhode Island, ooit de plek waar rijk New York de zomerhitte van de stad ontvluchtte. Hier vierden de Vanderbilts en de Astors vakantie, in huizen die meer lijken op paleizen dan simpele zomeroptrekjes. Wij bezochten de Breakers Mansion, die ooit in het bezit was van de familie Vanderbilt, een paleis waar niet op een dollar is gekeken. Wat dacht u van de volgende mededeling van de gids: ,,Alles was hier op goud lijkt, is ook goud. Iedere versiering is 24 karaat bladgoud. Ook te zien blauw marmer, uit Italie, zo zeldzaam dat het niet meer te krijgen is. Een een watersysteem met koud warm, maar ook zoet of zout water. En dan te bedenkten dat die mansions vaak maar een week of zes per jaar gebruikt werden. De rest van de tijd stonden ze leeg.
maandag 11 juni 2007
Met Balkenende in Ottawa
Canada behoort ook tot mijn gebied, maar is eigenlijk een ondergeschoven kindje. De ontwikkelingen in de supermacht waar ik woon, houden mij vaak te veel bezig om ook nog aandacht te besteden aan dat gezellige land iets aan de noordzijde van onze grens. Maar goed, momenteel ben ik hoofdstad Ottawa omdat premier Balkenende daar op bezoek is. Hij was uitgenodigd door zijn evenknie Harper, om onder andere over de aanwezigheid van zowel Canada en Nederland in Afghanistan te spreken. En dat is dan toch een mooie aanleiding om hier weer eens rond te kijken.
Hier mijn bijdrage in de krant.
Hier mijn bijdrage in de krant.
Haring!
Als groot liefhebber van Hollandse Nieuw was ik o zo blij met de uitnodiging van de directeur van de Oesterbar in de kelde van Grand Central Station om samen met hem het haringseizoen te openen. De goede man slijt al jaren weern een kleine 8000 haringen in de eerste weken van mei. Heel veel aan Nederlanders hier, maar ook heel veel aan Amerikanen en Japanners. Een gekker gewoonte hebben ze hier wel, als je niet oppast krijg je de delicatesse geserveerd met ei en bieslook en met name dat laatste is niet te eten.
Hier mijn bijdrage over de opening in de krant
Hier mijn bijdrage over de opening in de krant
vrijdag 8 juni 2007
Paris terug in de bak
De hele dag aan de buis gekluisterd gezeten. Schakelend van CNN naar Foxnews naar MSNBC, voor het drama van de dag. De hernieuwde insluiting van Paris Hilton. Dat was groter nieuws dan de vergadering van de G8 in Duitsland, en ook de aankondiging dat er een nieuwe stafchef van de strijdkrachten wordt aangesteld, werd er voor opzij geschoven. Amerika is in de ban van de blonde losbol. Vooral het feit dat haar straf donderdag om vage redenen werd omgezet in huisarrest zette veel kwaad bloed. Klassejustitie was de algemene mening. De New York Post kopte met ,,Blond Justice" Maar goed, alles is rechtgezet, na urenlang spannende televisie, bepaalde de rechter dat Paris terug de bak in moet. En zo geschiedde.
Lees meer bij TMZ.
Lees meer bij TMZ.
dinsdag 5 juni 2007
Slurptax?
Slurptax? Daar doen we hier niet aan. Een te grote inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Niet dat er niet meer milieubewust wordt gedacht dan pakweg een jaar geleden. Zeker wel. De hybride auto's zijn niet aan te slepen. Maar wat blijkt: Het is meer een hip statement dan een nuttig vervoermiddel. Als er echt gereden moet worden pakt een Amerikaan gewoon zijn slurpende suv. Zoals bijvoorbeeld deze joekel, de Lincoln Navigator. Zie hier de column die ik over dit onderwerp in de krant schreef.
Abonneren op:
Posts (Atom)