Jan-Kees Emmer op Twitter

vrijdag 16 mei 2008

Mikes Hard Lemonade

Ook zo opgewonden over dat arme joch in Detroit?  Lees hier alles over Mikes Hard Lemonade. Let op je komt er niet zomaar in. Je moet alleen al boven de 21 (!) zijn om de site te bekijken.
Hier nog meer columns over het dagelijks leven in de VS. Klik hier, hier of hier, of hier.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Net je stukje gelezen, maar het is wel een beetje kortzichtig, niet waar?

Heb je de feiten gecontroleerd? Wel eens een flesje Mike's Hard Lemonade (of een van hun slogans) gezien? Er staat "Premium Malt Beverage" op, en dan moet elke Amerikaan wel weten hoe laat het is. Het was de eigen verantwoordelijk van de vader, maar ja, de kans om even een sensationeel stukje te schrijven kan je natuurlijk niet zo maar laten gaan.

Goed, het is ook een column natuurlijk, want objectieve berichtgeving was na de 2e paragraaf al onmogelijk. Grappig is wel dat ik in al mijn reizen naar de VS nog nooit ben afgebekt door een douanier, en zelfs nog maar één enkele keer slechte service in een restaurant heb gehad (laten we dat eens vergelijken met de service in Nederland). Dus als ik eens zou mogen generaliseren (net zoals de "Hysterische Amerikanen" kop), wellicht dat uw slechte ervaringen met douaniers te maken hebben met uw eigen lompe gedrag? Ongetwijfeld is daar niets van waar, maar net zoals niet alle Amerikanen hysterisch zijn, zijn ook niet alle Nederlanders lomp (hoewel mijn internationale collega's er anders over denken).

Amerika heeft zeker zijn problemen, maar deze onvolledige anecdote leest weg als een excuus om even lekker Amerika te 'bashen.' Ik kan binnen 5 minuten tientallen betere verhalen vinden om kritiek op te spuien (politiek, onderwijs, gezondheiszorg, anti-abortus, preutsheid, religieus extremisme). Gewoon makkelijk scoren bij het populistische anti-alles gedeelte van de Telegraaf lezers? Gezien de reacties die het stukje ontlokt bij velen wel...

Anoniem zei

Ja, Mike's Hard Lemonade staat bij de alcoholische drankjes, en het alcoholpercentage staat op het etiket. Mij zo'n "vader" - ik denk vaak dat we voor het verkrijgen van kinderen ook een toets en een vergunningenstelsel zouden moeten invoeren, net als voor autorijden..

Anoniem zei

Jan-Kees,

Ik weet niet hoe lang je al in Amerika bent/woont, maar wellicht ben je vergeten hoe het leven in Nederland ook al is. Niet te lang geleden was er een filmpje op Telegraaf.nl te zien waarin een groep Marrokanen een motor agent volledig belachelijk maakte met als eind resultaat dat de agent weg reed zonder enig consequenties voor de jeugd. Respect is een woord dat in de Nederlandse maatschappij heel ver te zoeken is: Respect voor elkaar en respect voor de wet.

Ik woon nu al 7 jaar in Amerika en geloof inderdaad dat Amerikanen soms extreem reageren maar in een land van 300 miljoen mensen is het makkelijk om een voorbeeld te vinden dat het idiote beeld dat veel Nederlanders van Amerika wordt bevestigd. Mijn ervaring met de wet is over het algemeen zeer positief. Als je ze met respect behandeld krijg je hetzelfde respect terug.

Veel plezier in Amerika!